Вицепремиерът Валери Симеонов е освободен от поста му на председател на

...
Вицепремиерът Валери Симеонов е освободен от поста му на председател на
Коментари Харесай

Борисов изтегля Валери Симеонов от Съвета за етнически въпроси

Вицепремиерът Валери Симеонов е освободен от поста му на ръководител на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет.  

Шеф на съвета към този момент ще бъде вицепремиерът Томислав Дончев. Предложението за рокадата е направено от премиера Бойко Борисов и е признато неприсъствено от кабинета. 

Промяната идва, откакто от началото на седмицата против Симеонов има митинги поради изявлението му за " кресливи дами " с " сякаш заболели деца " по адрес на майките на деца с увреждания. Настояването им е той да подаде оставка като вицепремиер. След няколко срещи - първо сред сътрудниците в " Обединените патриоти ", а след това и на ръководещата коалиция, ръководещите взеха решение, че Симеонов ще остане на поста. Няколко дни той не искаше да се извини за думите си, само че след диалог с Борисов въпреки всичко го направи. Вицепремиерът обаче продължава да твърди, че е свестен неправилно. 

Националният съвет подкрепя кабинета в създаването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси.Той съдейства за съдействието, реализира координацията и организира публични съвещания сред държавните органи и неправителствените организации. 

Съветът осъществява и мониторинг във връзка с Националната тактика на Република България за консолидиране на ромите (2012 – 2020) и на други програмни документи на държавни органи в региона на междуетническите връзки и отбраната на правата на български жители, принадлежащи към етнически малцинства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР